Οι νήματα μας χρησιμοποιούνται στην ύφανση, πλέξιμο και πλεκτά, καθώς και σε γυναικεία / ανδρικά ρούχα, στρατιωτικά, ρούχα ασφαλείας και εξωτερικής χρήσης, καθώς και σε δαντέλες, κάλτσες, ρούχα χωρίς ραφές, αθλητικά ρούχα και τεχνικά υφάσματα.
Νήματα πολυαμιδίου (νάιλον) χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή υφασμάτων μαζί με φυσικά ή άλλα συνθετικά νήματα.
Denier: 90-100
Filament: 48
Τύπος νήματος: FDY
Τύπος νήματος: Textured
Διατομή νήματος: στρογγυλή
Χρώμα: ημι-ματ
Χρώμα: πλήρως ματ
Χρώμα: Dope Dyed
Από τη μία πλευρά, η άμεση επαφή με τους καταναλωτές και από την άλλη, η δημιουργία μιας εγγύησης για τους καταναλωτές, έχει καταστήσει την εγκατάσταση ορισμένων συστημάτων πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών εξαιρετικά αποτελεσματική.
Σήμερα, σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται εργασίες πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών. Στην Ευρώπη, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης και στη χώρα μας, το Τουρκικό Ινστιτούτο Τυποποίησης, αναπτύσσουν πρότυπα για τις επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά ή υπηρεσίες, ώστε να συμμορφώνονται με τα πρότυπα και να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές. Μέσω αυτών των προτύπων, αυξάνεται η συνείδηση σχετικά με την ποιότητα και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα στις παραγωγικές εταιρείες, διασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών και δημιουργείται η δυνατότητα επιλογής για τους καταναλωτές στην αναζήτησή τους για αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ αποφεύγονται οι παραπλανήσεις όσον αφορά την ποιότητα.
Το σύστημα ISO 27001 προορίζεται για την προστασία όχι μόνο των προσωπικών δεδομένων αλλά και όλων των δεδομένων της επιχείρησης. Επιπλέον, το σύστημα προστατεύει κάθε είδους πληροφορίες σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πληροφοριών και των εγγράφων. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι η πίστη και η ιδιοκτησία της ανώτερης διοίκησης, καθώς και η συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Στο σύστημα ISO 27001, οι αξιολογήσεις κινδύνου είναι κεντρικής σημασίας. Οι εργασίες αξιολόγησης κινδύνου περιλαμβάνουν μια σειρά δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση, πρόληψη, διαχείριση και μείωση των κινδύνων. Αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να είναι βελτιστοποιημένες σύμφωνα με το περιβάλλον κινδύνου και τους στόχους των επιχειρήσεων. Για να παραμείνουν οι αξιολογήσεις κινδύνου αποτελεσματικές, απαιτείται η συνεχής βελτίωση των διαδικασιών.
Το θέμα της ασφάλειας τροφίμων έχει γίνει ολοένα και πιο σημαντικό. Από τη μία πλευρά, οι πηγές τροφίμων μειώνονται, ενώ από την άλλη, τα προβλήματα που προκύπτουν από διάφορους παράγοντες στα υπάρχοντα τρόφιμα γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκα. Ο λόγος που η ασφάλεια τροφίμων είναι τόσο σημαντική είναι η πραγματικότητα ότι περισσότερες από διακόσιες ασθένειες προέρχονται από τα τρόφιμα σήμερα. Πολλά διαφορετικά προβλήματα, από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι παραλύσεις και θανάτους, απειλούν την ανθρώπινη υγεία. Εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή στην ασφάλεια τροφίμων, όλοι, ειδικά οι έγκυες γυναίκες, τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, δηλαδή οι άνθρωποι με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζουν μόνιμες βλάβες και θανατηφόρους κινδύνους.
Ως KALİTÜRK®, σας προσφέρουμε το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14000, το οποίο δεν είναι πρότυπο προϊόντος αλλά πρότυπο συστήματος και ασχολείται περισσότερο με το πώς παρά με το τι παράγεται. Βασίζεται στην παρακολούθηση και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης. Απαιτεί τη συμμόρφωση με τις συνθήκες που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία και τους νόμους σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αν θέλαμε να ορίσουμε το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14001:2004 (ΣΔΠ ή στα Αγγλικά EMS) με γενικές περιγραφές, θα λέγαμε τα εξής:
1. Το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος είναι ο κύκλος συνεχούς προγραμματισμού, εφαρμογής, ανασκόπησης και ανάπτυξης που εκτελεί ο οργανισμός για να εκπληρώσει τις περιβαλλοντικές του υποχρεώσεις.
1.1. Η περιβαλλοντική απόδοση δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τα συμφέροντα των σχετικών μερών. Για το λόγο αυτό, οι ευκαιρίες βελτίωσης επεκτείνονται προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των επιδράσεων της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμμετοχής στις δραστηριότητες και τη συμπεριφορά των οργανισμών, πέρα από τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Τα κριτήρια εφαρμογής διαχείρισης ποιότητας που διασφαλίζουν ότι το προϊόν ή η υπηρεσία επεξεργάζεται με πειθαρχημένο τρόπο στις διαδικασίες τους, ώστε να ικανοποιεί τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των πελατών (ποιότητα) κατά τη διάρκεια της περιόδου από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, αναφέρονται συνολικά σε αυτά.
Καθορίζει τις απαιτήσεις για την ενσωμάτωση των στοιχείων των Καλών Παραγωγικών Πρακτικών (GMP) και της Ανάλυσης Κινδύνου και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) με ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας τροφίμων χρησιμοποιείται από όλους τους οργανισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, από τη γεωργία μέχρι την υπηρεσία τροφίμων, την παραγωγή, τη μεταφορά και αποθήκευση, καθώς και την συσκευασία για λιανική πώληση, και εξαπλώνεται παγκοσμίως.
Το ISO 22000:2005 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων έχει αναπτυχθεί ως πρότυπο που πρέπει να εφαρμόζεται στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων, καθορίζοντας τη διαχείριση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάλυση κινδύνου και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου για την ασφαλή και υγιή παραγωγή τροφίμων σε οργανισμούς που παράγουν προϊόντα/υπηρεσίες στον τομέα των τροφίμων. Το ISO 22000:2005 είναι ένα νέο πρότυπο που έχει ρυθμιστεί με σκοπό την εξασφάλιση της ασφαλούς προμήθειας τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.